Természetes Egyensúly Neked logó

Étkezés

Egyre inkább ráébredünk, hogy a modern orvostudománynak nincs „varázsszere” a legtöbb betegség gyógyítására. Az egészség elválaszthatatlan az étrendtől és az életmódtól. Manapság már nyilvánvaló, hogy megfelelő táplálkozással távol tarthatjuk magunktól a fájdalmat, a betegséget, a túlsúlyt.

Egy igazán jól működő étrend megtalálása azonban nem is olyan egyszerű, hiszen annyiféle diéta van, amely az egyik embernél lehet jól működik, egy másik ember esetében pedig kevéssé vagy egyáltalán nem hatásos. Nem létezik szabvány „egészséges étrend”. Különbözőek vagyunk – ahogy kívül, úgy belül is -, és mindannyian máshogy működünk. Ennek mentén érdemes átgondolni, hogy mi magunk milyen „üzemanyagtól” működünk jól, és leszünk, ill. maradunk hosszútávon is egészségesek?

 

Létezik megoldás?

Az egyedi biokémiai igényeinkre szabott táplálkozással megmutatkozik az étrend és a táplálkozás igazi potenciálja, amire Amerikában már évtizedes tapasztalatok vannak. Amennyiben a megfelelő nyersanyagokkal látjuk el szervezetünket, a testünk képes szabályozni és gyógyítani önmagát.

Az anyagcsere típus egyedi sajátossága, hogy nem bizonyos betegségek vagy tünetek „kezelésére” használják. Sokkal inkább, egy „nem-specifikus”, a szervezet egészének egyensúlyi működését biztosító megközelítés, amely elősegíti az egészséget, általános jó közérzet, magas energiaszintet. Ez az étrend képes az egészséget és jó közérzetet az alapoktól kezdve felépíteni, mert olyan egészség-kiváltó hatással bír a szervezet teljes egészére nézve, ami több tünet egyidejű megszűnéséhez is vezethet.

Milyen tünetek, betegségek esetén hatékony az anyagcseretípuson alapuló táplálkozás?

Több évtizedes tapasztalatok alapján különféle egészségügyi probléma megoldására, és/vagy súlyosságának csökkentésére hatékonynak bizonyult az anyagcsere elvre épülő étrend, mint pl: allergiák, emésztési zavarok, krónikus fáradtság, vérszegénység, elhízás, hormonális egyensúlytalanság, hangulatingadozás, koncentrációs nehézségek, depresszió, magas vérnyomás, cukorbetegség, alacsony vércukorszint, ízületi problémák.

Mi a titka ennek a módszernek?

„Készpénznek vesszük, hogy az emberi lények külsőleg nagyon különbözőek, ami hajuk típusát és színét, bőrük színét, az arcvonásaikat, a magasságukat, a súlyukat, illetve a csontozatukat illeti. Mégsem vagyunk tudatában, vagy legalábbis figyelmen kívül hagyjuk, a belső, biológiai különbözőséget. Ahogy nincs két egyforma ujjlenyomattal rendelkező ember, és nincs két egyforma hópehely, az emberek sokfélesége anyagcsere és fiziológiai szempontból is végtelen.” – William L. Wolcott: Metabolic Typing diet c. könyve.

A témáról a jövőben még további hasznos információkat olvashatsz weboldalamon. Iratkozz fel hírlevelemre, hogy elsők között értesülj a friss tartalmakról, érdekességekről, hasznos információkról!